THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES

DiRiKu...DiaRiku,,Hidupku..Hobiku...

DiRiKu...DiaRiku,,Hidupku..Hobiku...

SiaPaKaH AkU??

Followers

Sunday, September 11, 2011

who are YOU!!!!




tak pernah lagi rasa nak marah orang..
agak2 la pompuan...
mengacau hidup aku ja lani..
kalu hang dah nak sangat..
hambik la...
tak payah nak nganjing aku..
ko sape?????

aduiiii....ni tak leh ni...
sape suruh kacau aQ!!!

aQ tak kacau hidup kau,kau jangan la gedik2 galok2 garik2 meh kacau hidup aq!!
stresss!!!!

kau memang arrrr.....

p/s: maya..sabar...sabar oke...baru je nak mula hari baru kan..sabar tauuu...ok?chaiiyookkk!

Wednesday, September 7, 2011

mereka pergi...=(

trying to be strong!

gen2 raya ke 2 lagi dah menghilang...sesungguhnya kehilangan mu memberi kesunyian pada hidupku.
bila aQ tengok video2 bersama gen2..
Ya Allah..sedihnya tak terkira....
dan kini...
7/9/2011..
genap Adik 2 tahun...
kul 10.15 td..
ku sangka kau tidur...
rupa nya..
memang kau tidur...
TAPI....
untuk selama-lamanya..
kau rehat untuk selamanya..
kamu berdua pergi tanpa aQ sedari..


betapa sayang nya kamu berdua padaku..
sehingga saat kematian tidak ditunjukkan depan ku..
sesungguhnya korang tahu aQ memang tak kan dapat terima kenyataan sekiranya aQ melihat detik waktu kau di ambil nyawa..
terima kasih kalian..
terima kasih..
pergi lah...

aQ sayang korang..=(

Saturday, August 27, 2011

kiSah M RidhWan Traxex..



Katonn kagenonji no jutsu!
TERENGGANU,TRANUNG,TERANU,GANUNG,GANU mY DropBlood With Brotherhood!
Maaf,sy kurang m'Aprof' kwn yg xdkenali,sila poke atau msj Utk Dtrime!xD
ツw4n★☆[M]r-W4rN1nGz KingDr4g0n=ID GG♣
Sy Pesara DotA ?™
☻Elektronik Student╝
☻Military of Allah♫
☻Juga seorang yang malah nok cakak byk(pemalu sket,tpi klu dang kena tempat..haaaa)geger!
◙SaYe seDang AFK'kn Diri,ade hal penting k??post saja di wall² B'dekatan«
◙wE a nUb,N To SmaLL 4 Us tO fOrgEt oUr CReatOr!

Ak malas² er nk mikir,senang² ak follow mud org yg m'dekati ak..
Example:
-klu korang badmood jdi ak pown t'badmood
-klu korang happy jdi ak t'ikut happy la sket²
-so kt fbuk nie diri ak bgantung pda sikap kamu..
klu sombong,Sy pon t'sombong r..so controlah diri Saye!hahaha IMBA|
(I N***)EEE EE ERROR........


My hObi YaNg 1st MesTi laH MEMBACA DOTA! -.= NO dotA no Life enJoy lerr-Hahaha-"" i LoVe MaKaNg -""-"" sO mAke Me geMuKs -"" - i LikE lArH SeSuatU YanG AdVentUrE,YanG NeW oR MenCabAr -"~~-So i LoVE tO tRavEl A neW pLacE,NeW pOT,New gAmE LiVinG(But noT New HoMe) -""I LovE SebEraNg Takir SoMuch""

DAN saya sayang kawan²,saing² dan rakan taulan saya semuanya..
Hok dari Kechik sapar k besor,dari kampung sapar ke bandor,dari sekoloh rendoh sapar ke pEringkat tinggi dan dari sapar hok mmg kawan,kawan kpada kawan,dari hok ngaku kawan sapar k hok dop ngaku,ak angkut sayang kawan² aku semua² untuk rakan²
(dop pahang?padang muka)hahaha..sori klu xfaham.Terimas Kasihs


My Drag0n Home!~
Nok kabor sket,jgn gop nebeng ngat prangai pa Xigt Akhirat..
Benci ngat nengok,ak sorang wat dakpe..hahahaha!
Maaf ceramoh sket>>>>
Kerana Allah & agama Islam kita dihidupkan,tapi mengapa kita sering kali
melarikan diri,melupakan,terlupa & ditipu oleh dunia y' kita sebenarnya
dihidupkan adalah untuk AKHIRAT bukan untuk DUNIA!!`|

baru2 nie..macam terjadi kat dia..
sebelum nie men futsal..patah jari kaki..adei..

dalam kul 11 mlm aq bergegas ke hospital lati..sius..ingatkan xcident..tp mujo patah sikit jer..leh jadi dia dok main sowang2 sampai patah kaki..berat nanang la mu ni..hahaha

ni baru sgt jer terjadi time nak balik kampung..dia g stuned keta myvi...mujur la selamat sahabat saya seorang nie...aq tahu pun melalui post facebook dia..

Aku anak lelaki & ini 1pengalaman dalam kehidupan aku.
Dan Ya Allah,Aku bersyukur padaMU kerna masih membenarkan aku bernafas didunia ciptaan MU. Dan ini,telah 2kali nyawaku bagaikan disambung untuk aku terus berusaha mendapatkan tiket syurga dari Mu,Ya Allah! Alhamdulillah..
then cepat2 baca blog die..Ya Allah..dasyat tu tgk ke moto yang hancur...

kisahnya diaorg konvoi pulang ke kmpung halaman..then di selekoh tajam..acik dop lepas sekeloh maut..ayoyo..

pape pun alhamdulillah kamu masih selamat..syukur pada-Mu Ya Allah...

semoga cepat sembut yer Mohd Ridhwan Taqwa..

ni gambar kenangan terakhir gmbar muka dia yg leh gagoh hensem bersama ku..ahakksss..
pahni aq x tahu gano doh muke dio..kena jahit kan..tp dah kasi petua2 untuk hilang kan parut..chaiiiyookkkk acikkk!!

Sunday, August 14, 2011

ThaNx YoU!!!


I didn’t know I was going to tell you like this
No words were enough
I couldn’t say anything
I was so thankful
I didn’t know what to do

Why do you like me
Why do you choose me among so many people
What I could do for you is so lacking
So I made this song for you

So I thank you thank you thank you
and I love you love you love you

I wasn’t able to do anything for you,
But you just keep on giving without stopping

Because of the love you gave me,
I’m standing here like this

I know how difficult it is
to live while loving me

But you keep standing in that place
without any change
Just for me

Why don’t you turn around
It must be so tiring for you, why do keep loving me
I didn’t know how to repay you again
So I made this song

So I thank you thank you thank you
and I love you love you love you

I wasn’t able to do anything for you,
But you just keep on giving without stopping

Because of the love you gave me,
I’m standing here like this

That heart of yours,
The tears you cried,
All that, I.won’t.for.get.it.

So I thank you thank you thank you
and I love you love you love you

I wasn’t able to do anything for you,
But you just keep on giving without stopping

Because of the love you gave me,
I’m standing here like this

Saturday, August 13, 2011

keMaNisan diPaliT kePahitaN =(

Dimana kemanisan itu ada,disitu juga terselit kepahitan...
Demi Allah..
Aku bersyukur mempunyai sahabat seperti kamu..setiap hari aku dipenuhi gelak ketawa dari gelagat mu..
Hidup ku berubah disaat mengenali mu..hari – hariku diwarnai keriangan..jikalau aku tahu..awal2 lagi akan ku jalinkan persahabatan ini…

Perit untuk aku menjawab soalan kamu yang tidak ada sedikit pun keyakinan terhadap keikhlasan aku..
Kenapa perlu manusia lain mempunyai perasaan iri hati pada persahabatan ini?
Dikala aku bahagia mempunyai sahabat yang menceriakan hidupku,macam2 tohmahan yang aku terima..mengapa?

Betapa peritnya rasa..hancur nya hati apabila diserbu soalan yang meragui persahabatan yang terjalin..."kenapa rapat dengan saya?ada pa pe ke?"..
Kenapa perlu meragui keihklasan hati ini..kenapa..kenapa..kenapa baru sekarang?kenapa tak tanya dari awal2 sebelum ikatan ini terjalin?

Sememangnya aku kecewa..terkilan..hiba..pilu dengan apa yang berlaku..
Pokok pangkal nya HATI..
Tanya lah diri..fikirlah…
Mengapa perlu rasa yang aku mengenal mu hanya bersebab?
Sedangkan aku..tak pernah langsung terfikir ke arah itu…
Dan aku sedikit pun tak pernah terdetik untuk berfikir yang kamu mengenal diriku atas sebab tertentu…TIDAK PERNAH dan TAK AKAN SESEKALI PERNAH..


Dari Anas bin Malik r.a, Rasullalloh s.a.w bersabda, "Sesiapa yang ingin rezekinya dilapangkan Allah atau ingin usianya dipanjangkan, maka hendaklah ia menghubungkan silaturrahim'. -Muslim-

Friday, August 12, 2011

bOleh BuaT maCaM SaYa buAt???


Lelaki: Awak pandai masak x?
Perempuan: Tak. Kenapa?
Lelaki: hmm...tak makan la saya nanti.
Perempuan: nanti sy belajar masak la.
Lelaki: ok.gud!
Perempuan: Awak pernah jadi imam x msa solat berjemaah? saya harap suami sy nanti dapat jd imam sy setiap kali solat bersama. sy xnk la solat sendirian slps berkahwin 9t.
Lelaki: Errr...tgok r cmne 9t....sy part agama ni lemah ag.bkn budak baik sgt
fikirkan yee...

::credit to Fakhrur Shaharudin

kucikucikuci!!

kanak-kanak ini sekarang dah besar kan...
seba sedikit info pasal budak tomei2 nie dari kecik sampai sekarang..1991-2011


KuaT MajuK!
Tak SuKa KeNa MaRah!
CenGenG!
KuaT NaNgis Mcm BuDak KecIk!
SpecKy GurL!
SimPle!
AnaK abaH n Mak!


HanTu DuRian!
TomYam!
Cendol PuluT!
KeK!
Chocolate!
KeTaM!
PinK!
Cr0ps!


Thursday, August 11, 2011

tHeCoLouRisPuRple!


OMD!!!
cantek!
Simple!
Cute!
Nak!Nak!NaK!
nakkk juga!
sapa la nak kasi yer..
nak tak nak..ko beli sendiri la miss DALALIN Oiiiii.....>_<

Friday, July 29, 2011

NgauMan TiDaK LaGi KeDeNgaRaN


Akhirnya berakhir juga cabaran sang harimau Malaya dalam pusingan kelayakan piala dunia 2014, setelah sekian lama mencipta kejayaan demi kejayaan. Sang singa ‘kerdil’ yang mengimport ‘singa’ luar menunjukkan jalan keluar kepada Malaysia akhirnya. Dimana silapnya?? Adakah kita terlalu ego sampai tidak menoleh kebawah langsung sewaktu mendaki ke puncak??

Pandangan aQ, perlawanan semalam hanya 2 pemain yang ‘bermain’ bola dengan betul..KHAIRUL FAHMI dan SAFEE SALI…dua nama yang sememangnya layak bergelar hero..bukan hendak memuji melangit..tetapi saya rasa semua peminat Nampak semangat dan kesungguhan mereka selain semangat 90 000 penyokong harimau Malaya.

Kadang-kadang ada kawan bertanya..kenapa hadi yahya yang diturunkan bersama safee Sali??bingung juga aQ untuk menjawab, aQ hanya cakap beliau adalah penjaring terbanyak liga super. Kembali si kawan berkata…apa yang mampu beliau lakukan kalau hanya menunggu bola. Tidak langsung berlari turun atau membuka permainan..apa pula peranan ismail faruqi?? aQ hanya diam seribu bahasa terus menyaksikan permainan tersebut dengan penuh minat…

Apa yang bermain di benak aQ pada masa tersebut ada benarnya juga kata-kata ‘kawan’ tadi…kenapa tidak diturunkan saja badrol atau ashaari…mereka lebih mempunyai skill. Badrol pula mampu melakukan sesuatu dari bola mati. Beliau telah membuktikannya dalam beberapa perlawanan sewaktu bermain bersama kedah. Sekurang-kurangnya mampu juga menanmpung ketiadaan safiq rahim,pakar sepakan percuma (bola mati) Negara setakat ini.

Pada aQ, semua posisi ada kepincangannya….rajagopal dengan angkuhnya tidak mahu memanggil pemain ‘luar’ untuk mengawal posisi pertahanan. Beliau memperjudikan aidil yang tidak cergas sepenuhnya..padahal ada pemain ‘luar’ yang betul2 cergas untuk diturunkan. Beliau lebih percayakan muslim dan fadhli untuk mengemudi bahagian pertahanan tengah Negara. Akibatnya…..??pada masa yang sama ramai peminat melihat bagaimana berwibawanya subra menggemudi bahagian benteng Negara ketika Malaysia tewas secara konstrovesi kepada Chelsea….beliau cukup cergas..mungkin raja akan cakap subra tidak akan serasi dengan aidil dan fadhli ataupun muslim kerana tidak pernah bermain bersama….tetapi sedarkah beliau yang subra berganding cukup baik dengan farisyam atau rizal fahmi….mereka dikatakan benteng yang cukuh ampuh dan sukar ditembusi semasa saingan liga super..mereka ada ketinggian, ada kelajuan dan kefahaman yang cukup baik..

Dibahagian tengah pula, dapat dilihat betapa sukarnya amar untuk menguasai bahagian tersebut setelah ketiadaan safiq rahim…pemilihan ismail faruqi nyata keputusan yang salah!! Tambah pula dengan kemasukkan fakhri….!! Main tak sampai 30 minit dilayangjan dua kad kuning dan seterusnya kad merah…apa yang difikirkan raja agaknya???sedarkah beliau fakhri mengalami kecederaan sepangjang musim…terfikir juga aQ, apakah criteria sebenarnya untuk menjadi pemain Negara?? Adakah anda perlu cedera sepanjang musim untuk dipilih bermain dengan skuad Negara??kalau begitu…nor hafiz juga layak…

Pada aQ elok kalau amirul hadi digandingkan di bahagian serangan bersama safee kerana mereka serasi bersama, bahagian tepi pula letakkan saja kunalan,badrul…dan jentera tengah diletakkan amar dan juga ashaari…sekurang-kurangkan ashaari dan badrul serta kunalan mampu bertukar-tukar posisi sayap bagi mengelirukan pertahanan singapura.

Lastly, pemilihan khairul fahmi pula tiada cacat celanya….beliau begitu gagah dan tangkas menangkis segala asakan dari pemain singapura…BERTARAF DUNIA!!!itu yang mampu aQ katakan…


Safee Sali juga menunjukkan mutu permainan yang berada di kelas tersendiri…

kalau berani memperjudikan aidil di bahagian pertahanan…kenapa tidak berani memperjudikan nor shahrul di bahagian serangan???


TEARS OF FRUSTRATION... Striker Norshahrul Idlan Talaha, who could not play in last night’s match because of injury, being consoled by his wife while watching the World Cup qualifier second leg between Malaysia and Singapore at the National Stadium in Bukit Jalil. The match finished 1-1, ending Malaysia’s campaign. — NST picture by Osman Adnan
Apapun tahniah aQ ucapkan kepada HARIMAU MALAYA……!!!

Wednesday, July 27, 2011

RinDu seKolaH!!


speechless..sius aq rindu zaman sekolah!!!

rindu kau juga wahai R.I.P..Chuah Ghuo Zhen....

the most beautiful and wonderfull time...keep it up!!

Sunday, July 17, 2011

Dean List...Thanx To ALLAH


Thanx to Allah..
dengan izin-NYA dapat juga aQ mencapai semua ini walaupun hanya sekali...
Meskipun orang yang menyokong dan membantah mempunyai nilai yang sama...
50 = 50...
xpe..
aQ bersyukur dengan apa yang aQ miliki..
setiap orang mempunyai rezeki masing2...
kali ini rezeki aQ..
dan aQ berdoa..agar kalian semua juga akan mengecapi apa yang aQ kecapi pada suatu hari nanti..AMIN...(^_^)

Hadapi Dengan Senyum - Dewa

hadapi dengan senyuman
semua yang terjadi biar terjadi
hadapi dengan tenang jiwa
semua kan baik-baik saja

bila ketetapan Tuhan
sudah ditetapkan, tetaplah sudah
tak ada yang bisa merubah
dan takkan bisa berubah

relakanlah saja ini
bahwa semua yang terbaik
terbaik untuk kita semua
menyerahlah untuk menang

Monday, July 11, 2011

AdiK Vs Gen2


khaaaa...ni beza nmpak...aDiK lidaH terJeliR..Gen2 lak Normal gitu..hahaha

aksi tdoq pun sama 2 ekor nie..hmmm..dop leh beza..hnya beza saiz....ada ag..jap erkk

my sweety..cumei nyor depa posing..wah2...

umur..aDiK 10 buLan..Gen2 laK barU 1 buLan..taPi akTif..naiK meluaT nak LayaN dia...buaS!!

Sunday, July 10, 2011

eLaNg,beN...searChinG...hahahaha

video
ActuaLLy tengok dia beraksi..waa..buat semua oranG terPukau gtu...saNgat2 GagaH dan stylo Dow..HampiR terGoDa aQ..hahaha..muD gelenya dah Aq nie.hahaha
Mak pun Kata..seGaknyer....
tu maK aQ yang Kata...
cuBa baYangkaN...aQ plak kata pe Kalu Dah Mak Aq pun Kata Camtu...fuuhhhh.....

BerSiH Vs BaChOk

mesti pelik kan ngn tajuK nie..ye la...tiMe org G PrhimPunan BerSih..aQ and the Gang...lepaK2 hor kat baChok...best...

chaakkkk..tengok kamERa TuH...PeacE!

agak2 korang..Muka aQ ikuT muKa MaK OR AbaH aQ erK???

acecececece...tak tahan dow..Mak aQ jeLes Kot AbaH aQ buka FB..Hari2 doK peRli PasaI FACEBOOK..hahaha..LUCU2...

ni laK aKsi BeReNang diatAs pelAmPung..amacam..ada bran???

geDeBuSHHH!!! GeDeBushhh!!! hambik ko abanG iPar..hahaha..jaGe Molep Hor..Takut kekG patah giGi kena rimBuk ngan AQ..hahaha

jinak sgt lembu nie haa..duLu aQ sangat Takut Lembu..taKut Tanduk diA..Nasib Bek lembu Ni x Dak Tanduk..waaaaa

waaa..grand2..mak dah langsinG gtu..Mcm Badan aQ daH hor..waaaaa...Nak Tahu caMne leH slIm gtu...halF Body linDung di BelaKang aQ..(^_^)

nie antara panglima2...pendekar2..yang menerima sijil pengharGaaN gitu...waaa..taHniah2...

dah x der posing lain ko yer...x habiS2 macam tu jer posing ko...naik RimaS deN nenGOk haa....semput.....

ni posing raMai2 sebeLum MakaN...

Thursday, July 7, 2011



Pabila badan sentiasa merasai kesakitan yang berterusan,

Diri mula menangis mengimbau kesalahan silam.

Dan diri mulai mengakui wujudnya tuhan,Pencipta Alam.....

Tetapi apabila badan diberi peluang,peluangnYa untuk kembali berfungsi sebagai Hamba kepada

TUAN segala Maharaja-Maharaja Alam.

Diri pantas berlaku curang,doa-doa hanya diibaratkan kata-kata sesama manusia! !!!!!!!!!

Diri didodoi 'kesenangan',dibuai apa yang dipanggil 'kebebasan'

Sehingga melupakan janji yang disemai Roh di LUH MARFUZ.

Iman sering dilaparkan,Nafsu pula yanG diberi makan.

Dan undang-undang pencaturan Alam yang dicipta rapi oleh MahaPENCIPTA,

Hanya dipandang sinis ketawa tak bergigi....

Dan tibanya hari MahaPeperiksaan,diri hilang tak bernyawa kerna Roh direntap tak bermaya,

Hanya tinggal anggota badan menjawab segala pelakuan dunia.

Dan menangislah tubuh pabila diri ditarik dihumbang,

Hanya untuk merasai segala kemarahan pembalasan.

Datanglah Iman mengasihi,membalas jasa secebis yang diberi.

Tetapi menantilah diri ratusan juta tahun yang tak sama dibumi,

Untuk berjumpa sahabat di syurga yang kekal abadi!

aQ copy dari kawan aQ..Ridhwan TaQwa..

http://www.facebook.com/matnikdr/posts/123809957710306?ref=notif¬if_t=share_reply#!/note.php?note_id=205259109520153

Karya yunani,ADAM Mark 1991

Monday, July 4, 2011

THe Start OF soMething New..

waaaaaaaa......sem 5 dah bermula....
gilak!gilak!
baby,i'm going down,,doWn..doWn.....
tgk ko subject..pergghhhhh...GeGar!!!
OMG..OMG..GRRRRRRRRRRRRRR

* Communication Systems 3 CREDIT

* Robotics and Automation 3 CREDIT

* Power Electronics 3 CREDIT

* Electrical Machines 3 CREDIT

* Final Year Project 4 CREDIT

* Introduction to Technopreneurship 2 CREDIT

Saturday, June 25, 2011

MajLiS peRkaHwiNan

nak tahu??cabaran2..kenduri pada 4 jun 2011..final paper abis 2 jun..6 jun da present..boleh bayang tak macam aQ ngan parent p mai p mai dari penang ke kelantan..hahaha..pa pe pun..semua tu kenangan yang best..kalut2 gtu..hahaha
to DALILI IZNI & MOHD KAMARULZAMAN...smoga bahagia hingga ke anak cucu...

dirumah pihak lelaki...makan beradab gtu...

sesampai jer...terus dipayungi..hhaha...

time to eat..entah kenyang ke tak korang yer...kena cover2 hor depan owang ramai nie...

ni lak kat umah pihak perempuan..*awat skema ngat ayat ko maya..umah aQ juga la...umah pihak prempuan wat mende hor...parok2...

nie masa akad nikoh...

bersama mummy tersayang...

tersergam molek hor khemah..hahaha..mcm keretapi jer....

barang2 hantaran pihak perempuan..

pak chaq ngah melapah daging lembu..huhu..